• 064 444 65 91
 • Kičevska 1
 • Bulevar Mihajla pupina 10z,vp lokal 53
 • Pon - Pet: 12-20h Sub: 10-18h

TRETMAN KOD NAS

Tretman u našem centru se zasniva na udisanju kiseonika iz koncentratora koji imaju svoje ISO i CE sertifikate, na pritisku okoline većem od atmosferskog u za to posebno namenjenim uređajima komorama. Potreba za kiseonikom je univerzalna za sve ćelije ljudskog organizma a njegov nedostatak je uvod u brojne bolesti i stanja kao i posledica bolesti i/ili povreda.

U vazduhu koji dišemo ima 21% kiseonika. Tokom disanja kiseonik difuzijom prelazi u krvotok, vezuje se za hemoglobin u eritrocitima i tako vezan transportuje putem krvi. U manjoj meri se kiseonik transportuje i fizički rastvoren u plazmi. Zasićenost hemoglobina je 97% i dodatno ima prostora za povećanje od ukupno 3%.

Međutim, princip delovanja tretmana se zasniva na fizičkim zakonima koji omogućavaju rastvaranje veće količine kiseonika u plazmi i na taj način transporta kiseonika do ćelija.

Povećanjem ambijentalnog pritiska u komori i udisanjem kiseonika, dolazi do rastvaranja udahnutog gasa (kiseonika) u krvnoj plazmi i povećanja parcijalnog pritiska kiseonika.

Na ovaj način se u krvi rastvori i do 20 puta više kiseonika čime se osigurava njegov transport. Na ovaj način se difuzijom, iz kiseonikom bogate plazme nadoknađuje nedostatak kiseonika i pokreću brojni mehanizmi u organizmu koji dovode do pozitivnih efekata.

Hipoksija-stanje smanjene količine kiseonika u ćelijama i tkivima, je u osnovi velikog broja patoloških stanja. Primenom tretmana, organizmu se pruža raskoš kiseonika koji je tkivima i ćelijama neophodan za njihovo normalno funkcionisanje i za preventivno delovanje na stanje organizma.

BENEFITI TRETMANA U NAŠEM CENTRU

JAKO JE BITNO DA ODMAH NAPOMENEMO DA LEČENJE BILO KAKVIH OBOLJENJA SE SPROVODI U MEDICINSKIM USTANOVAMA KOJE SU ZA TO REGISTROVANE, KOD NAS TRETMANIMA POSPEŠUJEMO PROCES OPORAVKA KAKO SPORTISTA TAKO I REKREATIVACA, POJAČAVAMO IMUNI SISTEM I BAVIMO SE PREVENCIJOM OBOLJENJA KROZ BENEFITE NAŠIH TRETMANA. TAKODJE TREBA NAPOMENUTI DA NIKAKAV TRETMAN NE ZAMENJUJE TERAPIJU PREPISANU OD STRANE LEKARA!

 

Neki od benefita tretmana u našem centru su:

 • Anti age
 • Zatezanje kože
 • Pospešivanje gubitka kilaže (uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost)
 • Wellness efekat
 • Preventivna briga o zdravlju
 • Poboljšanje memorije
 • Poboljšanje koncentracije
 • Poboljšanje potencije

Lepota – nega lica i tela

Kiseonik je apslutno nužan za sve procese u organizmu ako oduzmite ćeliji kiseonik ona umire. Starenje organizma sa smanjenim udelom vode istovremeno je povezano i sa slabijim prenosom kiseonika do svake ćelije. Padom količine kiseonika u ćelijama opada i njihova sposobnost regeneracije i proizvodnje novog kolagena, koji je najvažniji za podmlađivanje kože. Bez dovoljnog kiseonika koža dobija sivkast i star izgled i na njoj se stvaraju bore.
Da li ste znali da je najveći ljudski organ, koža koja je svakodnevno izložena mnogim negativnim spoljnim faktorima, našem zdrastvenom statusu i emotivnom stanju. Koža je ne samo ogledalo lepote i negovanosti, već i zdravlja.
Tretman u našem centru:
 • potpomaže stimulaciju proizvodnje kolagena za podmlađivanje kože
 • smanjuje se pojava bora, pigmentacija i oštećenja od sunca
 • oporavak od akni
 • smanjuje pojavu i vidljivost od ožiljaka, strija i celulita
 • smanjuje vidljivost od proširenih pora
 • potpomaže apsorpciju proizvoda za negu kože (krema, seruma, koktela)
 • zateže kožu i daje joj mladalački izgled
 • poboljšava se tekstura i tonus kože
 • smanjuje podočnjake i tamnu regiju oko očiju

Detox organizma

Tretman vrši detoksikaciju celog organizma. U borbi protiv toksina učestvuju prvenstveno jetra, pluća i debelo crevo. Tretmani brže dopremaju kiseonik preko krvi u sve naše organe pa tako i u one koji su na prvoj liniji odbrane od toksina. Pospešuju njihovu funkciju prerađivača i brže izbacuju toksine nakupljene u našem organizmu. Siptomi viška toksina u organizmu su:
 • glavobolja
 • problemi sa kožom
 • zadah i neugodan miris iz tela
 • rast kandide
 • depresije
 • malaksalost, slabo pamćenje
 • nadutost stomaka i gasovi
 • loše varenje
 • gojaznost ili prekomerno mršavljenje
 • prerano starenje

Sport

Sport je danas postao nauka gde se vrše naučne analize kojima se određuje način treniranja i oporavka. Jedan od naučno dokazanih tretmana u sportu jeste tretman u komori.
U visoko razvijenim zemljama čitavi timovi košarkaša, fudbalera i drugih ekipnih sportova koriste benefite tretmana oksigenacije organizma. I ne samo oni, posebno u individualnim sportovima poput boksa, tenisa, atletike, džudoa, plivanja…, se koristi terapija oksigenacije u hiperbaričnim komorama. Tretman pomaže bržem oporavku organizma posle velikih fizičkih opterećenja, kada spotista ulazi u stanje relativne hipoksije, odnosno ima višak ugljen-monoksida, a manjak kiseonika. Kada bi se čekalo da se organizam spontano opravi potrebno je minimum jedan dan, a ponekad je i  to za sportiste previše. Tretmanom sportisti brže postaju spremni za nove treninge i takmičenja.
Povrede mogu da onesposobe sportiste na duže vreme. U zavisnosti od stepena povrede, preporučena terapija obično podrazumeva odmor. Istraživanja pokazuju da tretman pomaže povređenom tkivu da unese mnogo više kiseonika nego što je to inače moguće, što dozvoljava kiseoniku da prodre dublje u krv, povećavajući cirkulaciju i ubrzavajući  proces lečenja te tretman tako skraćuje oporavak za 30%. Osim toga tretman je veoma koristan za poboljšanje sposobnosti i mentalnog fokusa sportista.
Opšte stanje organizma
Budite li se ponekad sa osećajem da vam se baterije nisu dovoljno napunile tokom noći i kao da niste spavali?
Svima nam se to ponekad dešava, ali ukoliko ovakvo osećanje postane učestalo, možda bi trebalo  da razmislimo o tome šta možemo da uradimo za svoj duh i telo i da na taj način rehabilitujemo svoj um. Naše telo je u konstantnom kretanju i svoj balans održava stalnim protokom informacija sa periferije tela do centralnog nervnog sistema, tako da se svi disbalansi popravljaju čim ih telo uoči. Međutim, ponekad dolazi do disbalansa, jer mozak, zbog stresa ili drugih spoljašnjih uticaja, ne uspeva da prepozna kom delu tela je potrebna „intervencija“. Zbog tog „prekida u komunikaciji“ javljaju se umor, nezadovoljstvo, nesanica, znaci različitih oboljenja.
Ravnoteža između uma, tela i  duše je dragocena. Ako imate problem sa cirkulacijom, bolove u mišićima, pod stresom ste, muči vas insomnija – već posle prvog tretmana osetićete znatno poboljšanje, a za trajne rezultate potrebna je serija tretmana. Ako klijent dođe zbog npr. stresa, posle nekoliko tretmana primetiće da do pozitivnih promena nije došlo samo u pogledu stresa, već i da bolje spava, ima više energije, koža mu je lepša, zglobovi su pokretljiviji, znakovi starenja su manje izraženi…
Za balans svog tela i organizma koristite tretmane u OXYBARIC CENTRU BG

TRETMAN I PROTOKOLI

Tretman obično traje 60 minuta intenzivnog udisanja kiseonika. Obavlja se 1-2 puta u toku dana.

Tretman se obavlja u mono soft komori i tokom celog tretmana ste pod nadzorom stručnog tima koje rukovodi sprovođenjem tretmana. U komoru je zabranjeno unositi ključeve, priveske ili neke druge oštre predmete. Takođe se ne unosi ništa zapaljivo.

Tretman se sastoji iz 3 faze:

 • Faza kompresije – faza kada raste pritisak u komori. Tokom ove faze možete se javiti osećaj punoće i zapušenosti u ušima. Osećaj je sličan onom kada letite, ronite ili se spuštate kolima niz planinu. Tokom ove faze potrebno je da izjednačavate pritisak na jedan od načina koji će Vam biti detaljno objašnjeni tokom pripreme za tretman u komori.
 • Faza izopresije – faza kada ste na tretmanskom pritisku. Potrebno je da budete opušteni, skoncentrisani na disanje koje treba biti potpuno normalno, bez forsiranja.
 • Faza dekompresije – faza snižavanja pritiska u komori. Tokom ove faze nije potrebno da Vi izjednačavate pritisak u ušima već će se to dešavati spontano.

Tretman je potpuno bezbolna  procedura a osoblje koje je van komore je tu da Vas provede kroz ceo proces. Korisnik je u kontaktu sa osobljem tokom celog tretmana u komori.

PROTOKOLI TRETMANA

Broj tretmana je individualan za svakog korisnika a kao preporuka za poboljšanje opšteg psiho-fizičkog satatusa kod zdravih ljudi preporučuje se 10-15 vezanih tretmana.

Reakcija i učinak tretmana su različiti od osobe do osobe i tako se manifestuje.

KONTRAINDIKACIJE I NEŽELJENI EFEKTI TRETMANA

Kiseonik je gas koji se može koristiti i kao lek i kao takav ima: Indikacije, kontraindikacije (apsolutne i relativne), doziranje i način upotrebe, mehanizam delovanja, moguća neželjena dejstva i interakcije sa drugim lekovima.

Kontraindikacije:

 • Nesanirani pneumotoraks
 • Određene vrste lekova: citostatici (bleomycin, cisplatin, doxorubicin, disulfiram, sulfamylon)
 • Epilepsija
 • Trudnoća
 • Pace maker ili epiduralni kateter

Mogući simptomi ili nuspojave nakon tretmana uključuju umor, blagu vrtoglavicu ili nesvesticu. Takođe kod nekih oblika rinitisa ( zapušenost ušnih kanala ) može doći do bola u ušima zbog nemogućnosti izjednačavanja pritiska.

PRIPREMA I UPUTSTVO ZA KORISNIKE

UPUTSTVO ZA KORISNIKE

Molimo Vas da pre početka tretmana detaljno pročitate uputstvo za pacijente i da se u cilju efikasnosti i bezbednosti tokom tretmana, ponašate u skladu sa preporukama. Takodje ako postoji potreba za tretmanima iz medicinskih razloga neophodna je preporuka vašeg ordinirajućeg lekara za korišćenje tretmana kod nas.

PRIPEMA ZA TRETMAN

Poželjno je kod kuće operiti kosu i okupati se. Preporuka je da se bude u pamučnoj garderobi jer se u njoj osećamo najbolje i najprijatnije. Na dan tretmana nije dozvoljeno konzumiranje alkoholnih pića i opijata. Ne smete biti gladni pre početka tretmana u komori jer nakon tretmana može doći do blage vrtoglavice usled ubrzavanja metabolizma.

Obavezno upotrebljavajte Vašu redovnu terapiju kako je propisano od strane Vašeg lekara. Ukoliko primate insulin, zabranjena je upotreba 1 sat pre tretmana. Uskladite primanje insulinske terapije.

Obavite sve Vaše fiziološke potrebe pre početka tretmana u komori. Pri ulasku u komoru sledite uputstva osoblja, sedite ili lezite na mesto u komori.

TOKOM TRETMANA

Kako pritisak unutar komore bude rastao, imaćete osjećaj da su Vam uši začepljene, tj.zapušene. Da biste se oslobodili ovog osjećaja, stisnite nos palcem i kažiprstom, zatvorite usta i dunite u nos, dok Vam se uši ne adaptiraju.

Pritisak se u ušima može izjednačiti i gutanjem pljuvačke ili zevanjem. Ako ne uspete, obavezno se obratite osoblju. Pažljivo slušajte i sledite uputstva osoblja.

Efikasnost tretmana zavisi i od ritma Vašeg disanja. Potpuno se opustite i dišite normalno, spontano i bez forsiranja.

Pred kraj tretmana dolazi do snižavanja pritiska i osetićete kako Vam pucketa u ušima. Možete gutati i zevati ali ne smete zapušiti nos i usta i duvati. U ovoj fazi dolazi do spontanog izjednačavanja pritiska i potrebno je da dišete normalno i nipošto ne smete zadržavati dah.

Kod pojave tegoba u bilo kojoj fazi tretmana ili sumnje da nešto nije u redu, odmah se obratite osoblju. Isto se odnosi i na prijavljivanje eventualnih smetnji pre i nakon tretmana u komori o kojima mora biti obavešteno osoblje.

Piši na Viber
064 444 65 91