• 064 444 65 91
  • Kičevska 1
  • Bulevar Mihajla pupina 10z,vp lokal 53
  • Pon - Pet: 12-20h Sub: 10-18h

Najčešća pitanja

Šta je Hiperbarični oksigenacioni tretman

Ovaj tretman se danas smatra jednom od najkvalitetnijih prirodnih tretmana sa odmah vidljivim rezultatima i to ne samo trenutnim, već trajnim.

Koristi se kao osnovni ili dodatni tretman u svim slučajevima kada je došlo do deficita u transportu kiseonika. Kiseonik u uslovima povišenog pritiska u hiperbaričnoj komori, omogućava da pluća prikupljaju i do tri puta više kiseonika, nego disanjem pri normalnom pritisku.

Na taj način se stimuliše lučenje supstanci „faktor rasta“ i matične ćelije, koje doprinose lečenju i uspostavljanju normalnih biohemijskih i energetskih procesa u organizmu.

Šta je hiperbarična komora?

Hiperbarična komora  je specijalan uređaj koji provodi hiperbarični kiseonik koji se udiše u uslovima povišenog pritiska.

Hiperbarična komora je odlična za sportiste, kako za poboljšanje opšteg stanja organizma, tako i za lečenje povreda. Primenjuje se i u estetske svrhe, kao anti age tretman, jer dovodi do sinteze kolagena i zatezanja kože.

Prilikom svakog tretmana gubi se od 400 do 600 kalorija i pospešuje se varenje, tako da može da posluži i kao potpora procesu mršavljenja.

Zašto kiseonik?

  • Kiseonik je dah života, univerzalno gorivo i energija života.
  • Ne smemo da zaboravimo da ljudsko telo moze da preživi samo oko tri minuta bez kiseonika.
  • Kiseonik povoljno utiče na imunoloski sistem organizma.
  • Sadržaj kiseonika je važan za kožu, njen izgled i ten.
  • Povećanje nivoa kiseonika u ćelijama ima dugoročan pozitivan uticaj na zdravlje.

Koliki broj tretmana se preporučuje?

Preporučuje se 10 uzastopnih (dnevnih) tretmana u trajanju od po sat vremena.

Tretmani se mogu odraditi i dva puta dnevno (jedan prepodne i jedan popodne). Za održavanje rezultata, u zavisnosti od individualnih potreba, dovoljno je ponoviti dva do tri tretmana svake nedelje ili pak ceo turnus na svaka dva do tri meseca. Prosto većina korisnika različito reaguje na tretmane te shodno tome i realizuju svoj proces održavanja rezultata

Ko može da koristi tretmane u Hiperbaričnoj komori?

Za korišćenje Hiperbarične komore starosne granice ne postoje. Tretmani hiperbarične oksigenacije se preporučuje osobama koje žele da sačuvaju mladalački izgled, vitalnost i unaprede svoje zdravlje.

Tretman kiseonikom osvežava organizam, olakšava spavanje, popravlja raspoloženje i poboljšava pamćenje.

Da li tretmani u Hiperbaričnoj komori mogu da se koriste u preventivne svrhe?

Sigurno da tretmani hiperbarične oksigenacije imaju svoje mesto u prevenciji i kod zdravih ljudi, samim tim što kiseonik ima antibakterijska svojstva, antistres efekat, diže imuni sistem i povećava psihofizičku kondiciju.

Piši na Viber
064 444 65 91